Se remarcă faptul că insula, cunoscută pentru bogatul său patrimoniu cultural, găzduiește una dintre cele mai bine conservate mănăstiri medievale din Norvegia și multe alte situri. În luna septembrie a anului trecut, o echipă de arheologi a efectuat un studiu GPR pe terenul agricol, care le-a permis să identifice prezența mai multor structuri construite de către om în subteran.
Reclamă
Știință
Oamenii de știință au ajuns la concluziile respective după ce au analizat impactul acoperișurilor verzi asupra situației microclimatice din capitala sud-coreeană Seul. În acest scop, au fost luate în considerare datele pentru luna august 2018, deoarece ultima lună de vară este considerată cea mai caldă pentru metropolă. Cercetătorii au determinat diferite valori ale temperaturii și fluxuri de căldură pentru acoperișurile care au amenajări peisagistice de diferite suprafețe sau sunt complet absente.
Un zgârie-nori din Dubai susține că este recordul de construcție în consolă
Un cantilever este o structură care depășește în plan orizontal suportul său vertical, creând o secțiune în consolă fără a avea nevoie de coloane sau suporturi și care pare că sfidează gravitația.
Clădirea este formată din două turnuri: un turn comercial de 300 de metri înălțime (68 de etaje) și un turn rezidențial adiacent de 235 de metri înălțime, cu 59 de etaje.
Ecosistemele subterane s-au dovedit a fi mult mai diverse decât cele de la suprafața planetei
În ceea ce privește diversitatea genetică a creaturilor microscopice subterane, aceasta este probabil semnificativ mai mare decât la suprafața planetei. Ecosistemul descoperit a fost numit chiar „Galapagos subteran”.
Bacteriile și „rudele” lor evolutive – archaea – par să aibă o poziție dominantă în subteran, deși au fost observate acolo și eucariote.
Oamenii de știință japonezi au testat topoarele de piatră ale oamenilor antici
Primele unelte din silex șlefuit datează din jurul mileniului al optulea î.Hr. Acestea ajutau la prelucrarea lemnului. Topoare lustruite au fost folosite mult mai devreme, între 60 și 30 de milenii în urmă.
Oamenii de știință au realizat copii ale uneltelor care erau folosite în paleoliticul superior timpuriu. Apoi au încercat să taie copaci, să taie carcase și să prelucreze piei.
Reclamă